Handschrift > Schoolschrijver

Schoolschrijver-“web-app”

“Schoolschrift” is een font (computerlettertype) waarmee je tekst in schoolschrift kunt weergeven. Om dat mogelijk te maken zijn aparte codes nodig voor de haaltjes tussen de letters, en je hebt een “app” nodig om die haaltjes in te voegen. Deze pagina is zo’n app.

Invoer

Instellingen lettervorm

Resultaat + -

Schoolschrift

Bart Voorzanger ontwikkelde een web-applicatie met bijbehorend font om op een computer geschreven teksten te kunnen weergeven in verbonden schrift – zie zijn ‘schoolschrift’-pagina. Met zijn toestemming heb ik van zijn app en zijn font deze nieuwe versie gemaakt die speciaal is toegesneden op gebruik in het (remediërende) schrijfonderwijs.
© Bart Voorzanger & Liesbeth Flobbe.

Hoe te gebruiken

Je kunt de “Schoolschrift”-tekst kopiëren naar een tekstverwerker zoals Word of LibreOffice, maar je kunt de tekst alleen lezen als je het font “Schoolschrift03” installeert.

Je kunt deze webpagina uitprinten in je browser. Alleen de Schoolschrift-tekst wordt geprint. Alle andere onderdelen van de pagina worden niet geprint.

Wil je “Schoolschrift”-tekst maken met liniatuur? Dat kan niet in een tekstverwerker, maar wel online, in de Schrijfwerkbladen-app.